Web Analytics Made Easy - Statcounter

دوشنبه 9 مهر، هجوم مردم برای فروش ارز   تحریریه پارسینه- حامد کشاورز: در حالی که روز دوشنبه حباب بازار ارز بالاخره ترکید و با هجوم مردم برای فروش ارز، قیمت‌ها در کمتر از ۲۴ ساعت نزدیک به ۳۰ درصد کاهش یافت، سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» که یکی از مراجع اصلی اعلام قیمت ارز و طلا بوده، در ساعت‌های پایانی شب دوشنبه از دسترس خارج شد و بامداد روز سه شنبه با حذف قیمت زنده دلار، بار دیگر فعالیت خود را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  حذف قیمت دلار از «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز»
هنوز مشخص نیست که علت این امر تصمیم مدیران سایت بوده یا به دستور دادستانی انجام گرفته است. این سایت به آدرس tgju.org پربیننده‌ترین سایت حوزه طلا و ارز در کشور بوده و در رتبه شانزدهم پربازدیدترین سایت‌های ایران قرار دارد.

آیت الله جوادی آملی، رئیس قوه قضائیه، روز گذشته به گردانندگان سایت‌هایی که به تلاطم بازار دامن می‌زنند هشدار داد و گفت: «اینکه یک سایت در ساعات پایانی روز اعلام می‌کند دلار ۱۷ هزار تومان است و صبح قبل از آنکه اساساً معامله‌ای صورت گرفته باشد قیمت نوزده هزار و پانصد تومان را اعلام می‌کند. واضح است که در حال قیمت سازی است.»

رئیس دستگاه قضا همچنین اعلام کرد بانک مرکزی فهرستی از سایت‌های متخلف را ارسال کرده و گفت: از دادستان تهران خواسته است تا فضا را رصد کند. آیت الله آملی لاریجانی خط و نشانی جدی برای سایت‌های قیمت‌ساز کشید و گفت: «گردانندگان این سایت‌ها باید از سوی دادستانی احضار و به آنان اولتیماتوم شدید داده شود. بعید نیست برخی از آنان مصداق مفسد اقتصادی باشند.»

در همین زمینه، روزنامه فرهیختگان هم روز دوشنبه در گزارشی به فعالیت سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» و ده‌ها کانال تلگرامی وابسته به آن پرداخته و نوشت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد فردی به نام «ف» که از کارمندان سابق اتحادیه طلا و جواهر است، در حال حاضر یک سایت مرجع، ده‌ها کانال تلگرامی، گروه تلگرامی و صفحات مجازی دارد که بخش اصلی قیمت بازار را وی روایت و هدایت می‌کند. اینکه این قیمت‌ها مبنای واقعی یا غیرواقعی دارد، قابل تشخیص نیست، اما مشخص است که فعالیت این افراد در افزایش التهابات ارزی موثر است.»

بررسی‌های پارسینه نشان می‌دهد که منظور روزنامه فرهیختگان فردی به نام «محمود فروغی» است که در شبکه اجتماعی «لینکدین» خود را به عنوان بنیانگذار و مدیر «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» معرفی کرده است.

این موضوع با توجه به اینکه اپلیکیشن رسمی شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز با نام «قیمت‌ها» در «اپ استور» شرکت اپل به نام همین شخص ثبت شده، بیشتر رنگ واقعیت به خود می‌گیرد.  

با مراجعه به صفحه اپلیکیشن اندروید «قیمت‌ها» در سایت کافه بازار، ابعاد بیشتری از شبکه قیمت سازی این شخص پدیدار می‌شود. طراح اپلیکشن «قیمت‌ها» دو اپ دیگر را هم با موضوع مشابهی طراحی کرده است: صرافی زاهدی، و اقتصادبان.

اپلیکیشن «صرافی زاهدی» متعلق به یک صرافی با همین نام و البته با اسم رسمی «شرکت تضامنی سعید زاهدی نسب و شرکاء» است که با مجوز رسمی از بانک مرکزی فعالیت می‌کند. در صفحه «درباره ما» سایت صرافی زاهدی گفته شده که این صرافی دارای نمایندگی در شهر دُبی، امارات متحده عربی، است. مشخص نیست این صرافی با شخص محمود فروغی ارتباطی دارد، یا طراحی اپلیکیشن این دو توسط یک شرکت اتفاقی و بدون ارتباط به هم بوده است.

اپلیکیشن دیگر به نام «اقتصادبان» متعلق به سایتی با همین نام و با شعار «انعکاس ضربان اقتصاد ایران» است. سایت اقتصادبان همچون «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» در زمینه اعلام قیمت‌ها فعالیت می‌کند، اما این بار حوزه عملکرد آن به طلا و ارز محدود نیست، بلکه به ادعای خود سایت بیش از ۲۲۰ هزار قلم کالا، را در بخش‌هایی همچون مصالح ساختمانی، خودرو، تبلت و موبایل، پوشاک، مواد غذایی و حتی کاغذ و مقوا پوشش می‌دهد.
البته جالب توجه این که با وجود کاهش نرخ دلار تا میانه‌های کانال ۱۳ هزار تومان، آخرین قیمت ثبت شده در سایت اقتصادبان ۱۵۱۷۷ تومان است و این گمانه زنی را که برخی سایت‌های مرجع در مقابل کاهش قیمت ارز مقاومت می‌کنند، تقویت می‌کند.

اقتصادبان ارتباط مستقیمی با محمود فروغی و مجموعه «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» دارد. گواه این امر را باز هم در شبکه‌های اجتماعی متصل به آن جستجو کردیم. در صفحه «لینکدین» محمود فروغی، هر دو سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» و «اقتصادبان» پیوند داده شده اند. همچنین در بخش «اطلاعات» صفحه گوگل پلاس سایت اقتصادبان که البته به آدرس سایت «اقتصادی. اورگ» ثبت شده، ایمیل محمود فروغی برای تماس درج شده است. علاوه بر آن، صفحه توییتر درج شده در سایت اقتصادبان هم تنها صفحه توییتر «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» را دنبال می‌کند که نشان می‌دهد این دو سایت، به اضافه سایت «اقتصادی» که یک کپی برداری مو به مو از «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» است، همگی به یک جا، یعنی به شخص محمود فروغی متصلند.

مسئله قابل توجه دیگر در مورد سایت «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» این است که طبق ادعای صفحه آن در «لینکدین»، دفتر مرکزی این سایت در دُبی، امارات متحده عربی، قرار دارد که موضوع ارتباط تحولات اخیر بازار ارز و سکه با برخی کشور‌های خارجی، به ویژه امارات را بیش از پیش جدی می‌سازد. همچنین در صفحه «تماس با ما»، هیچ آدرسی وجود ندارد و تنها دو شماره پیامگیر صوتی که یکی با کد تهران و دیگری با کد ایالات متحده است، قرار دارند.   آدرس دفتر مرکزی «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز تهران» در خیابان شیخ زاید، دُبی   با توجه به هشدار جدی رئیس دستگاه قضا مبنی بر برخورد با سایت‌های قیمت‌ساز، باید دید «شبکه اطلاع رسانی طلا و ارز» هم مشمول برخورد قضائی خواهد شد، یا این که عدم حضور آن‌ها در ایران مانع از اقدام قانونی می‌شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۷۳۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعیه شهرداری منطقه ١۵ درباره‌ حادثه‌ای که برای یکی از کارگران خدمات شهری رخ داد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۵؛ در پی بارندگی شدید و گرفتگی این شبکه دسترسی به کانال اصلی ، عوامل اجرائی و مدیران خدمات شهری به محل اعزام شدند و کارگران اداره مسیل‌های منطقه برای رفع گرفتگی شبکه آبرسانی به محل اعزم شده و در جهت بازکردن آن اقدام کردند.

حجم تندآب و فشار آب زیاد، باعث افتادن یکی از کارگران پیمانکار اداره مسیل‌ها و قنوات منطقه به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی متصل به کانال سرخه حصار شد. در پی این حادثه بلافاصله عوامل اجرایی و نیروهای امدادرسان از جمله آتش‌نشانی به محل اعزام شدند و در دسته‌های مختلف نیروهای امدادرسان اقدام به گشت و جستجو از محل حادثه تا محدوده چرم شهر کرده‌اند.

عوامل امداد و نجات با همکاری شهرداری منطقه همچنان در حال جستجوی این کارگر خدمت‌رسان هستند و در صورت کسب اطلاعات جدید، اطلاع رسانی خواهد شد.

همچنین در راستای تعهد شهرداری منطقه ١۵ ،در حفظ جان کارکنان خود، حادثه پیش آمده با جدیت در دست بررسی است و در صورت محرز شدن تخلف یا عدم رعایت اصول ایمنی کافی، پیمانکار مربوطه حتما بازخواست خواهد شد و در این باره نیز به عموم شهروندان اطلاع رسانی خواهد شد.

کد خبر 849196 برچسب‌ها سيل خدمات شهری منطقه ۱۵

دیگر خبرها

  • چرا در پارک لاله حصار کشیده شده/ شهردار تهران اطلاع‌رسانی درست انجام دهد
  • امداد رسانی و نجات جوان کرمانی پس از سقوط در ارتفاعات
  • امداد رسانی پس از سقوط در ارتفاعات کرمان
  • سکوت در ماجرای سنگلج جایز نیست!
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ١۵ درباره‌ حادثه‌ای که برای یکی از کارگران خدمات شهری رخ داد
  • سقوط کارگر شهرداری به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • وزارت رفاه: تا هفته آینده، برنامه دولت برای نحوه تداوم طرح کالابرگ اعلام می‌شود
  • خبر مهم وزارت رفاه درباره ادامه طرح کالابرگ / جزئیات برنامه دولت برای تداوم طرح فجرانه
  • تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی در خصوص فضای مجازی
  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است